Κάναμε αυτό που έπρεπε. Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση "Απόστολος Παύλος 2019"

Kάναμε αυτό που έπρεπε. Η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τον Όμιλος μας τον Ν.Ο.Κ. και τους υπόλοιπους χορηγούς ήταν άψογη. Χρησιμοποιήσαμε κάθε ευρώ που μας ήταν διαθέσιμο για να οργανώσουμε την 2η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Απόστολος Παύλος 2019, ως μια σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση. Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης η Katinka Hosszu και ο James Guy, πλαισιωμένοι από την Εθνική ομάδα μας και όλους τους πρωτοκλασάτους κολυμβητές 61 συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Σπουδαίες επιδόσεις με δύο όρια για το προσεχές 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ν.Κορέας από τους έλληνες πρωταθλητές Απόστολο Χρήστου και Κριστίαν Γκολομέεφ.

Όλα αυτά όμως δεν οργανώθηκαν για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Άλλωστε δεν τους χρειάζεται τέτοια προβολή. Οργανώθηκαν για τους 500 και πλέον κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν σε μία συνάντηση χωρίς όρια συμμετοχής. Δίπλα με αυτούς τους σπουδαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες που βλέπουν συνήθως από την τηλεόραση. Όλοι μαζί στο start list να περιμένουν την σειρά τους για την κούρσα τους. Για να συναγωνιστούν και να βραβευτούν σύμφωνα με την ηλικία τους. Και να αποκτήσουν εμπειρίες και αναμνήσεις δίπλα σε αυτούς του σπουδαίους. Και τελικά να νιώσουν και αυτοί σπουδαίοι.

Οργανώθηκαν για τα μικρά παιδία που αγαπούν το κολύμπι και ήρθαν να τους δουν, από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ξάνθη, τις Σέρρες και άλλα μέρη. Για να πάρουν ένα αυτόγραφο, να βγάλουν μια φωτογραφία, να γράψουν στο σκουφάκι τους, να το πουν στους φίλους τους.

Γι αυτό πιστεύουμε, ότι τελικά κάναμε αυτό που έπρεπε. Αυτό που κάνουμε 70 και πλέον χρόνια τώρα. Να προάγουμε τα θαλάσσια αθλήματα στους νέους, με σκοπό κατ' αρχήν το μαζικό αθλητισμό και στη συνέχεια τον πρωταθλητισμό. Και αυτή η διοργάνωση είχε και τα δύο.

Δεν ξέρουμε τι θα μας επιφυλάξει το μέλλον για την 3η διεθνή κολυμβητική συνάντηση Απόστολός Παύλος 2020, αλλά η παρακαταθήκη που αφήνει η φετινή διοργάνωση είναι σπουδαία και σημαντική.

Η αγωνιστική ομάδα μας συμμετείχε με 19 Κολυμβητές και κολυμβήτριες οι οποίοι κατέκτησαν 8 χρυσά 6 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και 6 συμμετοχές στους απογευματινούς μικρούς τελικούς.

Η ομάδα του Νίκου Γκέκα :

Κοντός Μάρκος, Λάζαρης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Χαραλαμπίδης Θεόφιλος, Καρκαλιανίδης Βύρων, Σκαρής Γιάννης, Χατζής Γεώργιος, Μιχαηλίδου Θεανώ, Παλτόγλου Αλεξάνδρα, Αποστολίδου Ραφαέλα, Καλένη Σωτηρία, Παυλίδου Μελίνα, Γιαντζή Βασιλίκη, Συκιώτη Παναγιώτα, Νεστορίδου Δήμητρα, Κασιμίδου Ραφαέλα, Μαυρογιάννη Ελισάβετ, Κωνσταντινίδου Γεωργία, Ορνιθοπούλου Άννα

Ο Στράτος Παλαιολόγος, ο Μαυρογιάννης Βαλάντης και η Σοφία Χατζηκωσταντίνου συμμετείχαν με άλλη ομάδα.

Άλμπουμ άρθρου